måndag, juli 05, 2010

Verona och Gardasjön

På onsdagen kom vi till Verona efter att ha kollat på Ferrari-mueumet i Maranello, en liten by utanför Modena. Museumet var faktiskt intressant! Vi gick på 1 timmes rundtur med guide och det var bra, för annars hade jag nog blivit uttråkad ;)

Efter det åkte vi alltså upp till Verona. Checkade in på vårt hotell och gav oss sedan ut på stan. Tog buss in till stan då det var ca 1 km till centrum. Vi hade kunnat gå, men eftersom vi orienterat i 3 dagar och det var ca 35 grader ut så kändes buss som ett självklart val :)

Verona är så otroligt vackert! Vi strosade omkring, åt lite glass och kollade såklart på ”allt” man bör se i Verona; bla Julias balkong.

Det blev ett kort stopp i Verona men vi kände oss nöjda med det så på torsdagsmorgonen åkte vi upp till Österrike via Gardasjön. I Österrike ska de tre sista etapperna gå. Åkte allså längs med Gardasjön och gjorde några stopp för fotografering, glass och restaurangbesök. Mycket fin sjö och gulliga små byar som låg längs med sjön. Ju längre norrut man kom desto brantare kuster blev det.

Inga kommentarer: