onsdag, oktober 26, 2011

Memphis


Vi hamnade till sist i Memphis! Själva Memphis var ganska sjabbigt. Precis som Nashville var det även i Memphis en "gammal" gata som bevarats och resten var delvis nybyggt men mycket var slum. Det märktes tydligt att delstaten Teennessee är en av de fattigaste i USA, men även att Memphis är en stad med bekymmer. För några år sedan var Memphis topp 10 på brottlighetslistan. Nu är det väl lite bättre. Memphis ligger på Missisippiflodens strandkant så staden är ofta hotad av översvämningar. Vi hann med en tur med ett gammal ångbåt på floden vilket var intressant.







Hotellet var fint, ett riktigt Elvis-hotell. Elivsbilder överallt, Elvismusik, Elvisfilmer.. etc.. Poolen var gitarrformad. Vårt hotell låg på gångavstånd från Graceland.


Graceland var roligt att se. Man fick inte spatsera in dit som man ville utan man fick först köpa en biljett, sedan köa till minibussar som körde upp alla turister till Graceland. Väl där fick man gå runt en snitslad rundtur i huset och i byggnaderna runtomkring. Sedan fick man åka minibuss till startpunkten på andra sidan gatan och där fanns fler museums, shoppar etc.

Från Graceland.


Elvis flygplan

En av Elvis alla bilar..





Vi hann med ett restaurangbesök där vi möttes av en vakt med stoor pistol som undrade om vi skulle äta där. Maten var god, kinamat. Sen insåg vi att det kanske inte var det bästa området vi hamnat i. Jaja, vi överlevde och fick uppleva något nytt. Vi shoppade en del i Memphis också. Vi låg framför poolen några timmar (rekord för att vara oss!) Vi hann med ett besök på Civil Rights Museum, som ligger där Martin Luther King mördades på 1960-talet. Det finns mycket historia i Memphis och sydstaterna. Tänk vad segregerat det var och fortfarande är. Mycket intressant museum.




Sedan började vi ta oss mot flygplatsen. Först flyg till Toronto, byte till flyg över Atlanten till London och där flyg till Stockholm. Det var lite jobbigt, lyckades sova ganska bra på flyget.

Nu när jag ser tillbaka på resan känns det ganska bra :) Vi hade en jättebra semester. Satt och kollade flygbiljetter till USA och det är inte så jäkla dyrt. Denna resa gick på närmare 40 000 kr, ink flyg, boende, mat, bil, shopping. Vi snålade inte utan köpte och gjorde det vi ville göra.

USA rekommenderas verkligen! Åk inte bara till New York utan ta en runda på landet, då får man se de "riktiga" USA.

1 kommentar:

Maria sa...

Kul att läsa om er semester! Blir sugen att åka dit:) Ev. ska syrran göra praktik på Swedbank i NY till våren så då kanske det blir att åka dit och hälsa på:) Håller alla tummar att det går bra i Uppsala! Kram!