söndag, oktober 16, 2011

Usa: New York, del 1

Ska kanske uppdatera bloggen med en reseberättelse från USA. Börjar med New York.
Vi landade i New York, rättare sagt i New Jersey ca kl 13 lokal tid. Då tog vi oss till hyrbilsfirman och fick smidigt får mellanklassbil, som vi bokat tidigare. Mellanklass bil = Dodge Caravan med 8 sittplatser. Vi hade gott om plats ;) Enligt Gps:en skulle det ta 35 min till hotellet i Queens. Vi åker väl över Manhattan... vilket var ett stort misstag. Det tog oss två timmar att åka till hotellet då det var FN-konferens i stan och avspärrningar överallt. Vi kom fram till sist... Hotellet var jättefint! Sen direkt till tunnelbanan och in till Manhattan. Vi bodde väldigt centralt även fast vi valt att inte bo på Manhattan. Det gick snabbare för oss att ta oss in till Manhattans centrala delar när vi bodde i Queens än om vi bott längre upp på Manhattan. Att bo på Manhattan är dyrt.
Från början tyckte jag inte att skyskraporna var så speciella men sen kom jag faktiskt att sakna dom litegrann. Vi var 2 ½ dag på Manhattan och försökte se så mycket som möjligt. Jonas har ju varit där förut så han hade sett en del av det tidigare. Bland annat var vi upp i Empire State Building, man får åka upp drygt 300 m för den fina utsikten. Tyvärr var det lite disigt så man såg inte jättelångt.
Vi åkte även båt runt Manhattan för att få se Manhattans skyline och få se Frihetsgudinnan och Ellis Island. Det kändes lite onödigt att åka specifikt till Frihetsgudinnan då det inte finns mycket mer där hon står.
Vi hann med Litle Italy och Chinatown också. I Chinatown åt vi middag en kväll och jag passade på att beställa friterad kyckling med sötsur sås.. och kan berätta att jag aldrig ätit så god kinamat tidigare. Mums! Lite charmigt är att alla gatskyltar även finns på kinesiska.
fortsättning kommer..

Inga kommentarer: