söndag, oktober 16, 2011

Usa: New York del 2



Vi besökte även Ground Zero. Innan man fick komma in till det inhägnade området där de två stora bassängerna/vattenfallen fanns var man tvungen att köa för att få en biljett. Vi fick e n biljett där det stor att vi skulle komma in till området. Vi fick tid kl 11, och då fick man även stå i en ny kö för att få komma in på området. Sen var det säkerhetskontroll innan man tillsist fick komma in. Väl där var det inte så mycket att se. De är långt ifrån klar med området som skadades när de två World Trade Center tornen rasade för 10 år sedan. Säkert 20 meter djupa schakt omgärdade området. Det kryllade av poliser där iaf.. vilket inte är speciellt konstigt. Nedan en bild på ena bassängen och den andra bilden visar ett av de två nya tornen, 1 World Trade Center som ska bli USA:s högsta byggnad när det är klart. De bygger 1 våning/vecka. Imponerande.



Ground Zero.

1 World Trade center


Vi var även till American Museum of Natural History som är världens största museum av den sorten. Där fanns mängder av saker att se. Bland annat dinosaurieskelett och andra djur.


Sen såg och gjorde vi nog ännu mer i New York. Det är svårt att beskriva hur det är. Poliser över allt. Mat överallt. Stora portioner. Frukost på hotellet var rostad bröd med marmelad, kaffe, juice, våfflor, creme cheese och bagels. Inte precis det nyttigaste, men det var gott då.

Efter några dagar i New York åkte vi ut mot the Hamptons... återkommer med den berättelsen.

1 kommentar:

Moa sa...

Låter som om ni har haft det härligt :)